Rožmberský kapr
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hříbky čerstvé |
100 g |
Kapr obecný |
600 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.
- Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.
- Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.
- Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.
- Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.