Rožmberský kapr

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hříbky čerstvé 100 g
Kapr obecný 600 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.
  2. Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.
  3. Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.
  4. Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.
  5. Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.