Jablečná kaše s mandlemi a ořechy

Ingredience


Citronová kůra 30 g
Citronová šťáva 40 ml
Cukr krupice 150 g
Hrozinky 50 g
Jablka 1 kg
Mandle 60 g
Ořechy lískové 60 g
Skořice mletá 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vodu s citronovou šťávou a kůrou přivedeme k varu, přisypeme skořici a přidáme jablka. Povaříme asi 20 minut doměkka, necháme trochu vychladnout, osladíme a rozmixujeme. Vmícháme nasekané pražené mandle, ořechy a trochu hrozinek. Povrch kaše ozdobíme ušlehanou šlehačkou.