Jablečná kaše s mandlemi a ořechy
Ingredience
Citronová kůra |
30 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Cukr krupice |
150 g |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
1 kg |
Mandle |
60 g |
Ořechy lískové |
60 g |
Skořice mletá |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vodu s citronovou šťávou a kůrou přivedeme k varu, přisypeme skořici a přidáme jablka. Povaříme asi 20 minut doměkka, necháme trochu vychladnout, osladíme a rozmixujeme. Vmícháme nasekané pražené mandle, ořechy a trochu hrozinek. Povrch kaše ozdobíme ušlehanou šlehačkou.