Rigatoni s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
15 ml |
Oregano čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
20 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Rigatoni |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3500 ml |
Zakysaná smetana |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Slaninu nakrájíme na nudličky, čerstvé oregano posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme slaninu a osmahneme dokřupava. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme polovinu sýru. Těstoviny přendáme do pánve, promícháme se slaninou, přidáme smetanovou směs a podusíme, až směs zhoustne. Těstoviny upravíme na talíře, posypeme oreganem, zbylým sýrem a podáváme.