Rigatoni s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový extra panenský 15 ml
Oregano čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 20 g
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Rigatoni 350 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 3500 ml
Zakysaná smetana 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Slaninu nakrájíme na nudličky, čerstvé oregano posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme slaninu a osmahneme dokřupava. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme polovinu sýru. Těstoviny přendáme do pánve, promícháme se slaninou, přidáme smetanovou směs a podusíme, až směs zhoustne. Těstoviny upravíme na talíře, posypeme oreganem, zbylým sýrem a podáváme.