Jablkový koláč s rozinkami

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Jablka 1 kg
Máslo čerstvé 125 g
Mouka bezlepková Mantler 170 g
Mouka kukuřičná 70 g
Ořechy vlašské 200 g
Rozinky tmavé 1 hrst
Skořice mletá 3 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky.