Cannelloni zapečené s masem
Ingredience
Bešamel |
80 ml |
Cannelloni |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Maso mleté - mix |
400 g |
Mozzarella |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Oregano sušené |
2 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Sůl |
20 g |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, rajčata scedíme, mozzarellu nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek se šunkou, osmahneme, přidáme mleté maso, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano a dusíme asi 15 minut. Cannelloni naplníme masovou směsí, pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj cannelloni, poklademe plátky mozzarelly, podlijeme bešamelem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut. Plněné těstoviny upravíme na talíře a podáváme.