Maliny naložené v koňaku
Ingredience
Cukr krupice |
700 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Koňak Godet Peardise |
1 l |
Limetka |
1.5 ks |
Maliny |
2 kg |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.
- V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.
- Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.