Maliny naložené v koňaku

Ingredience


Cukr krupice 700 g
Cukr vanilka 20 g
Koňak Godet Peardise 1 l
Limetka 1.5 ks
Maliny 2 kg
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.
  2. V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.
  3. Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.