Jahodové košíčky s krémem
Ingredience
Cukr krystal |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
200 g |
Ořechy vlašské |
150 g |
Solamyl |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
37 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Jahody očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou.
- Krém: Z mléka uvaříme podle návodu na obalu puding, který necháme přikrytý pokličkou vychladnout. Vychladlý pudink vymícháme s máslem a cukrem dohladka.
- Těsto: Mouku, Solamyl, krupicový a vanilkový cukr spolu s mletými ořechy promísíme v míse a vlijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Odpočatým těstem plníme formičky košíčků, které jsme vylili olejem. Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Košíčky po upečení necháme vychladnout a naplníme je máslovým krémem a nakonec košíčky ozdobíme jahodou. Košíčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.