Jahodové košíčky s krémem

Ingredience


Cukr krystal 100 g
Cukr vanilka 20 g
Jahody zahradní 500 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka bezlepková 200 g
Ořechy vlašské 150 g
Solamyl 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 37 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Krém: Z mléka uvaříme podle návodu na obalu puding, který necháme přikrytý pokličkou vychladnout. Vychladlý pudink vymícháme s máslem a cukrem dohladka.
  3. Těsto: Mouku, Solamyl, krupicový a vanilkový cukr spolu s mletými ořechy promísíme v míse a vlijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Odpočatým těstem plníme formičky košíčků, které jsme vylili olejem. Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Košíčky po upečení necháme vychladnout a naplníme je máslovým krémem a nakonec košíčky ozdobíme jahodou. Košíčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.