Fettuccine s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
40 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kečup |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
20 g |
Těstoviny Fettuccine |
350 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, podusíme doměkka, přidáme nasekané lístky bazalky, trochu kečupu, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.