Fettuccine s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 40 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 100 g
Kečup 40 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 20 g
Těstoviny Fettuccine 350 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, podusíme doměkka, přidáme nasekané lístky bazalky, trochu kečupu, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.