Plněný celer v pivním těstíčku

Ingredience


Celer bulvový 2 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 80 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  2. Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  3. V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.
  4. V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.
  5. Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.