Plněný celer v pivním těstíčku
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
- V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.
- V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.
- Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.