Smažené pórkové placičky
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Pórek |
3 ks |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme ho v mírně osolené vodě do poloměkka a pak necháme v cedníku okapat.
- V míse si z hladké mouky, rozšlehaných vajec, Solamylu a piva připravíme hladké těstíčko, které podle chuti opepříme a osolíme. Do těstíčka dáme kousky pórku a vše důkladně promícháme. Ze směsi uděláme malé placičky, které z obou stran usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.