Bramborové plátky pečené na pivu
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pažitku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
- Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj plátky brambor, potřeme je olejem smíchaným s pivem a v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, je upečeme doměkka. Během pečení plátky obracíme.
- Upečené bramborové plátky osolíme, promícháme s nakrájenou pažitkou a podáváme.