Bramborová kaše se smaženou cibulkou

Bramborová kaše se smaženou cibulkou - obrázek

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 dl
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
  2. Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory scedíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. K rozmixovaným bramborám přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a vše znovu důkladně rozmixujeme. Kaši dochutíme solí a podáváme posypané osmaženou cibulkou.