Bramborová kaše se smaženou cibulkou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 dl |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
- Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory scedíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. K rozmixovaným bramborám přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a vše znovu důkladně rozmixujeme. Kaši dochutíme solí a podáváme posypané osmaženou cibulkou.