Bramborové karbanátky v pivním trojobalu

Ingredience


Brambory 0.5 kg
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Salám měkký 150 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salám nakrájíme na malé kostičky. Z mouky odebereme tři lžíce a necháme je stranou na obalení karbanátků.
  2. Vychladlé měkké brambory oloupeme a najemno je nastrouháme. Pak k nim přidáme vajíčko, zbylou mouku, nakrájený salám a cibuli, osolíme a vypracujeme tuhou směs, z které vytvoříme karbanátky. Ty postupně obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s pivem a ve strouhance.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, kabranátky v něm usmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.