Bramborové karbanátky v pivním trojobalu
Ingredience
Brambory |
0.5 kg |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Salám měkký |
150 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory důkladně omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salám nakrájíme na malé kostičky. Z mouky odebereme tři lžíce a necháme je stranou na obalení karbanátků.
- Vychladlé měkké brambory oloupeme a najemno je nastrouháme. Pak k nim přidáme vajíčko, zbylou mouku, nakrájený salám a cibuli, osolíme a vypracujeme tuhou směs, z které vytvoříme karbanátky. Ty postupně obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s pivem a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej, kabranátky v něm usmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.