Grilované krůtí steaky

Ingredience


Krůtí prsa 700 g
Olej rostlinný 30 ml
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Červená řepa sterilovaná 300 g
Hřebíček mletý 1 špetka
Jogurt bílý 220 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z krůtích prsou nakrájíme 8 steaků, ty opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Marinádu připravíme smícháním citronové šťávy, nastrouhané citronové kůry, oleje, soli, pepře a koriandru. Marinádou potřeme steaky, vložíme do mísy a pod fólií necháme marinovat alespoň 4 hodiny.
  2. V mezičase připravíme omáčku z naložené červené řepy. Řepu slijeme, necháme okapat a s octem, solí a mletým hřebíčkem rozmixujeme. K řepě přimícháme jogurt.
  3. Marinované steaky položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, a z každé strany grilujeme asi 5 minut. Steaky podáváme s omáčkou z řepy.