Grilované krůtí steaky
Ingredience
Krůtí prsa |
700 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Červená řepa sterilovaná |
300 g |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Jogurt bílý |
220 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z krůtích prsou nakrájíme 8 steaků, ty opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Marinádu připravíme smícháním citronové šťávy, nastrouhané citronové kůry, oleje, soli, pepře a koriandru. Marinádou potřeme steaky, vložíme do mísy a pod fólií necháme marinovat alespoň 4 hodiny.
- V mezičase připravíme omáčku z naložené červené řepy. Řepu slijeme, necháme okapat a s octem, solí a mletým hřebíčkem rozmixujeme. K řepě přimícháme jogurt.
- Marinované steaky položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, a z každé strany grilujeme asi 5 minut. Steaky podáváme s omáčkou z řepy.