Grilované klobásy ve vinné marinádě

Ingredience


Česnek 12 stroužek
Klobása bílá 700 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 500 g
Víno bílé 500 ml
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do směsi vložíme klobásy, česnek a žampiony a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté marinádu slijeme, klobásy s česnekem a žampiony necháme okapat, osolíme a opepříme. Klobásy nakrájíme nakoso na špalíky 3 cm široké.
  2. Klobásy s žampiony a česnekem napichujeme střídavě na jehly potřené olejem. Klademe na rošt, který jsme potřeli olejem, a za občasného otáčení grilujeme 10 minut.