Grilované klobásy ve vinné marinádě
Ingredience
Česnek |
12 stroužek |
Klobása bílá |
700 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
500 g |
Víno bílé |
500 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do směsi vložíme klobásy, česnek a žampiony a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté marinádu slijeme, klobásy s česnekem a žampiony necháme okapat, osolíme a opepříme. Klobásy nakrájíme nakoso na špalíky 3 cm široké.
- Klobásy s žampiony a česnekem napichujeme střídavě na jehly potřené olejem. Klademe na rošt, který jsme potřeli olejem, a za občasného otáčení grilujeme 10 minut.