Šampaňské z bezinkového květu
Ingredience
Bezinkový květ |
6 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
500 g |
Ocet jablečný |
2 dl |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout.
- Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve.
- Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo.