Sterilované vepřové maso v mrkvi
Ingredience
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
1 kg |
Voda pitná |
2 dl |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.