Sterilované vepřové maso v mrkvi

Ingredience


Cibule 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 1 kg
Voda pitná 2 dl
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  2. Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.
  3. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.