Jehněčí pekáč schauffenský
Ingredience
Brambory |
700 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Hřebíček |
2 g |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
400 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme.
- Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.
- Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou.