Jehněčí pekáč schauffenský

Ingredience


Brambory 700 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 2 dl
Hřebíček 2 g
Jehněčí kýta 1 kg
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 400 g
Pepř černý mletý 6 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme.
  2. Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.
  3. Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou.