Kuřecí salát s vejci a zeleninou
Ingredience
Kuřecí prsa |
400 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Rajčata |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
200 ml |
Zelí čínské |
0.2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Majonéza |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
2 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Kousky masa pak zprudka opečeme na oleji. Papriku, rajče, čínské zelí a salátovou okurku nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu s opečeným masem smícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na měsíčky. Směs zeleniny a masa rozdělíme do misek a na jednotlivé porce rozdělíme kousky vajec a každou porci zalijeme česnekovou zálivkou. Před servírováním necháme vychladit v lednici. Servírujeme studené jako hlavní chod.
- Česneková zálivka: Česnek utřeme a smícháme s majonézou a smetanou. Česnekovou zálivku ochutíme solí a pepřem.