Čočkový salát s paprikami a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Čočka jedlá |
300 g |
Paprika žlutá |
1 ks |
Rajčata |
200 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Voda pitná |
2 l |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet bílý vinný |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do něj čočku a vložíme tymián. Vaříme 30 minut, dokud není čočka měkká. Pak ji necháme na sítu odkapat.
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtiny.
- V misce si z hořčice, octa a oleje prošleháme zálivku, osolíme ji a opepříme. Zálivkou pak přelijeme uvařenou čočku.
- Bazalku nasekáme najemno a posypeme s ní před podáváním salát.