Čočkový salát s paprikami a rajčaty

Ingredience


Bazalka 50 g
Cibulka jarní 4 ks
Čočka jedlá 300 g
Paprika žlutá 1 ks
Rajčata 200 g
Tymián čerstvý 20 g
Voda pitná 2 l
Hořčice 1 kávová lžička
Ocet bílý vinný 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do něj čočku a vložíme tymián. Vaříme 30 minut, dokud není čočka měkká. Pak ji necháme na sítu odkapat.
  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtiny.
  3. V misce si z hořčice, octa a oleje prošleháme zálivku, osolíme ji a opepříme. Zálivkou pak přelijeme uvařenou čočku.
  4. Bazalku nasekáme najemno a posypeme s ní před podáváním salát.