Pikantní Tofu se zeleninou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 200 g
Kečup 2 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kukuřice 200 g
Mouka pohanková 1 polévková lžíce
Nové 1 kávová lžička
Omáčka sojová - Tamari 3 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 2 g
Sýr sójový - Tofu 200 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme, česnek utřeme, pórek pokrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme nadrobno. Sýr Tofu krájíme na kousky, na ně dáme sójovou omáčku, kečup, necháme chvíli stát. Na oleji zpěníme cibuli a orestujeme kousky žampiónů, které potom zalijeme třemi lžícemi vody a 5 minut podusíme. Na dušené houby přisypeme sýr s kořením, nakrájný pórek, hrášek a kukuřici, vše krátce orestujeme. Nakonec zaprášíme moukou a podlijeme asi 150 ml vody, poté ještě 10 minut dusíme. Pokrm servírujeme teplý, nejčastěji jako večeři.