Pikantní Tofu se zeleninou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
200 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kukuřice |
200 g |
Mouka pohanková |
1 polévková lžíce |
Nové |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová - Tamari |
3 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
2 g |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme, česnek utřeme, pórek pokrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme nadrobno. Sýr Tofu krájíme na kousky, na ně dáme sójovou omáčku, kečup, necháme chvíli stát. Na oleji zpěníme cibuli a orestujeme kousky žampiónů, které potom zalijeme třemi lžícemi vody a 5 minut podusíme. Na dušené houby přisypeme sýr s kořením, nakrájný pórek, hrášek a kukuřici, vše krátce orestujeme. Nakonec zaprášíme moukou a podlijeme asi 150 ml vody, poté ještě 10 minut dusíme. Pokrm servírujeme teplý, nejčastěji jako večeři.