Medové vánoční kousky s ořechy

Ingredience


Med včelí 150 ml
Mouka amarantová 100 g
Mouka karobová 3 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Šťáva citrónová 2 kávová lžička
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Med, olej a vodu promícháváme nad mírným plamenem, dokud se med neprohřeje. Poté sejmeme roztok z plotny a vmícháme vanilku. Do směsi vmícháme jedlou sodu, citrónovou šťávu, olej, karob, nasekané ořechy a mouku. Těsto vyhněteme do tužší konzistence, abychom z něj mohli lžičkou ukrajovat hrudky. Plech vyložíme pečicím papírem, lžičkou na něj dáváme hrudky z těsta. Hrudky pečeme v troubě, prohřáté na 160°C. Po upečení je necháme vychladnout a servírujeme jako pohoštění.