Medové vánoční kousky s ořechy
Ingredience
Med včelí |
150 ml |
Mouka amarantová |
100 g |
Mouka karobová |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Šťáva citrónová |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Med, olej a vodu promícháváme nad mírným plamenem, dokud se med neprohřeje. Poté sejmeme roztok z plotny a vmícháme vanilku. Do směsi vmícháme jedlou sodu, citrónovou šťávu, olej, karob, nasekané ořechy a mouku. Těsto vyhněteme do tužší konzistence, abychom z něj mohli lžičkou ukrajovat hrudky. Plech vyložíme pečicím papírem, lžičkou na něj dáváme hrudky z těsta. Hrudky pečeme v troubě, prohřáté na 160°C. Po upečení je necháme vychladnout a servírujeme jako pohoštění.