Kokosové věnečky pro celiaky
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Kokos strouhaný |
120 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka bezlepková |
300 g |
Tresť rumová |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Máslo s cukrem a vejcem vymícháme do hladké pěny.
- Do směsi vmícháme rumovou tresť a strouhaný kokos. Směs vymícháme s moukou do tužšího těsta.
- Na masový mlýnek připevníme cukrářský nástavec a nastavíme jej na tvar věnečků.
- Z těsta protlačováním tvoříme věnečky, které pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem při teplotě 170°C. Upečené věnečky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
- Pečivo podáváme vychladlé, jako pohoštění.