Kokosové věnečky pro celiaky

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Kokos strouhaný 120 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka bezlepková 300 g
Tresť rumová 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo s cukrem a vejcem vymícháme do hladké pěny.
  2. Do směsi vmícháme rumovou tresť a strouhaný kokos. Směs vymícháme s moukou do tužšího těsta.
  3. Na masový mlýnek připevníme cukrářský nástavec a nastavíme jej na tvar věnečků.
  4. Z těsta protlačováním tvoříme věnečky, které pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem při teplotě 170°C. Upečené věnečky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
  5. Pečivo podáváme vychladlé, jako pohoštění.