Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu
Ingredience
Bobkový list |
10 g |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Kukuřice |
2 kg |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
20 g |
Ocet kvasný lihový |
2 dl |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý celý |
20 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.
- Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
- Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.
- Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
- Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.