Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu

Ingredience


Bobkový list 10 g
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Kukuřice 2 kg
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 20 g
Ocet kvasný lihový 2 dl
Paprika červená 1 ks
Pepř černý celý 20 g
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.
  2. Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
  3. Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.
  4. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
  5. Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.