Kuřecí řízky na slanině a bílém víně

Kuřecí řízky na slanině a bílém víně - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kuřecí prsa 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
  4. Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.
  5. Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.