Kuřecí řízky na slanině a bílém víně
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
- Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
- Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře.
- Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme.