Rizoto s Čedarem
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pórek |
1 ks |
Sýr Čedar |
125 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.
- V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.
- Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.
- Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.
- Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.