Rizoto s Čedarem

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pórek 1 ks
Sýr Čedar 125 g
Víno bílé 1.5 dl
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.
  2. V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.
  3. Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.
  4. Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.
  5. Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.