Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Šťáva jablečná 100% |
2.5 dl |
Vepřová žebra |
1 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin.
- Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou.