Žabí stehýnka

Ingredience


Cibule 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.5 dl
Žabí stehýnka 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žabí stehýnka stáhneme, očistíme a uřízneme dole pracičky. Stehýnka osušíme v utěrce a osolíme.
  2. Nakrájíme najemno cibuli, zpěníme v tuku, přidáme stehýnka a sladkou papriku. Zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme doměkka.
  3. Pak stehýnka vyjmeme a necháme šťávu trochu vysmahnout. Poprášíme moukou a podusíme. Zalijeme čistým zeleninovým vývarem a vyšleháme.
  4. Nakonec zašleháme sladkou smetanu a povaříme. Dle chuti dosolíme.Žabí stehýnka zbavíme kostiček, dáme do mísy s dušenou rýží a zalijeme omáčkou.