Žampióny na smetaně s těstovinami

Žampióny na smetaně s těstovinami - obrázek

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 1.5 l
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody.
  2. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme na něj nakrájené houby a ktátce je osmažíme. Potom přilijeme trochu vody a žampiony necháme pod pokličkou krátce podusit, až změknou.
  4. Do pánve přimícháme smetanu s moukou, směs dochutíme pepřem a solí a vše ještě přibližně 5 minut za občasného míchání vaříme.
  5. Uvařené těstoviny scedíme, okapané dáme na servírovací talíře, přelijeme smetanovu omáčkou se žampiony a podáváme.