Žampióny na smetaně s těstovinami
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody.
- Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme na něj nakrájené houby a ktátce je osmažíme. Potom přilijeme trochu vody a žampiony necháme pod pokličkou krátce podusit, až změknou.
- Do pánve přimícháme smetanu s moukou, směs dochutíme pepřem a solí a vše ještě přibližně 5 minut za občasného míchání vaříme.
- Uvařené těstoviny scedíme, okapané dáme na servírovací talíře, přelijeme smetanovu omáčkou se žampiony a podáváme.