Sterilované vepřové rizoto se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 80 g
Kedlubna 50 g
Mrkev kořen 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 50 g
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 250 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 1 kg
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme.
  2. Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme.
  3. Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou.
  4. Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě.