Sterilované vepřové rizoto se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
80 g |
Kedlubna |
50 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
50 g |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
250 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
1 kg |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme.
- Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme.
- Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou.
- Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě.