Pečené vepřové maso sterilované
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso tučné |
1 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, důkladně omyjeme, ochutíme solí, kmínem, vložíme do kastrolu a ve vyhřáté troubě upečeme.
- Mezitím nasekáme cibuli a udusíme. Poté maso umeleme, přidáme pepř, cibuli a nakrájenou petrželovou nať. Vše promícháme a rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
- Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
- Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě.