Pečené vepřové maso sterilované

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso tučné 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, důkladně omyjeme, ochutíme solí, kmínem, vložíme do kastrolu a ve vyhřáté troubě upečeme.
  2. Mezitím nasekáme cibuli a udusíme. Poté maso umeleme, přidáme pepř, cibuli a nakrájenou petrželovou nať. Vše promícháme a rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
  3. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
  4. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě.