Rybí salát s mangem a paprikou
Ingredience
Feferony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Kokos strouhaný |
2 polévková lžíce |
Mango |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Olej sójový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.
- Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.
- V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.
- Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.