Rybí salát s mangem a paprikou

Ingredience


Feferony 1 ks
Filé z aljašské tresky 600 g
Kokos strouhaný 2 polévková lžíce
Mango 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Voda pitná 1 l
Balsamico ocet 1 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Limetka 1 ks
Olej sójový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.
  2. Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.
  3. V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.
  4. Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.