Salát z lososa s řeřichou

Ingredience


Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Losos - filety 400 g
Řeřicha 50 g
Salát hlávkový 1 ks
Šalotka 1 ks
Špenát listový čerstvý 50 g
Vejce křepelčí 8 ks
Voda pitná 500 ml
Křen 1 kávová lžička
Ocet bílý vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme 200 ml vody a umístíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu a na pařáku v páře 5 minut vaříme lososa.
  2. Řeřichu, špenát a hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Řeřichu nasekáme nadrobno, špenát a hlávkový salát také. Rozdělíme na talíře a zlehka promícháme. Uvařené rybí filé nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme k zelenině. Křepelčí vejce uvaříme v osolené vodě, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku. Vejce rozpůlíme a přidáme do talířů k rybě a zelenině.
  3. Připravíme si zálivku. V misce smícháme ocet a olej, přidáme strouhaný křen, prošleháme. Osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno. Jemně posekáme kopr. Šalotkou a koprem na závěr zasypeme salát.