Rybí salát po španělsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Filé z mečouna 500 g
Olivy černé 25 g
Olivy zelené 25 g
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Salát ledový 1 ks
Voda pitná 1 l
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 ks
Pomeranče 1 ks
Sardelové řezy 1 ks
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.
  2. Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.
  3. Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.
  4. Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.