Rybí salát po španělsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Filé z mečouna |
500 g |
Olivy černé |
25 g |
Olivy zelené |
25 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Pomeranče |
1 ks |
Sardelové řezy |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.
- Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.
- Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.
- Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.