Farfalle s chobotničkami

Ingredience


Chobotnice 400 g
Kerblík 40 g
Olej olivový 30 g
Olej olivový extra panenský 60 g
Oříšky piniové 60 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 20 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 40 g
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny Farfalle 350 g
Voda pitná 3500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Malé chobotničky nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran zhruba 5 minut. Kerblík posekáme najemno, smícháme s oříšky, nastrouhanými sýry, zakápneme panenským olejem, přidáme k chobotničkám, ještě přidáme pokrájená rajčata z konzervy, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.