Farfalle s chobotničkami
Ingredience
Chobotnice |
400 g |
Kerblík |
40 g |
Olej olivový |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
60 g |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
20 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny Farfalle |
350 g |
Voda pitná |
3500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Malé chobotničky nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran zhruba 5 minut. Kerblík posekáme najemno, smícháme s oříšky, nastrouhanými sýry, zakápneme panenským olejem, přidáme k chobotničkám, ještě přidáme pokrájená rajčata z konzervy, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.