Paprikový sterilizovaný salát
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
600 g |
Deko |
40 g |
Kapie |
600 g |
Květák |
300 g |
Rajčata |
500 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 33 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout.
- Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku.
- Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je.
- Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C.
- Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.