Špagety s mušlemi a sépiemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 160 g
Estragon 30 g
Limetková kůra 20 g
Limetková šťáva 20 ml
Mušle v nálevu 200 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 1 g
Sépie 200 g
Špagety 350 g
Sůl 20 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Mušle slijeme, vybereme maso, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, estragon posekáme najemno, limetkovou kůru nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme pokrájené sépie, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, zakápneme limetkovou šťávou, přisypeme limetkovou kůru, provaříme a odstavíme. Do pánve vložíme špagety, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme estragonem a podáváme.