Špagety s mušlemi a sépiemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
160 g |
Estragon |
30 g |
Limetková kůra |
20 g |
Limetková šťáva |
20 ml |
Mušle v nálevu |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sépie |
200 g |
Špagety |
350 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Mušle slijeme, vybereme maso, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, estragon posekáme najemno, limetkovou kůru nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme pokrájené sépie, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, zakápneme limetkovou šťávou, přisypeme limetkovou kůru, provaříme a odstavíme. Do pánve vložíme špagety, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme estragonem a podáváme.