Široké nudle s tuňákem a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
25 g |
Nudle široké |
350 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Olivy nakládané |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sardelové řezy |
40 g |
Sůl |
20 g |
Tuňák v oleji |
150 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek s papričkou, orestujeme, přidáme sardelové řezy, nakládaná rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 10 minut. Tuňáka z konzervy necháme okapat, vidličkou trochu rozmělníme, přimícháme k rajčatům, posypeme bazalkou, přimícháme plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Nudle upravíme na talíře, přelijeme tuňákovou směsí a podáváme.