Široké nudle s tuňákem a rajčaty

Ingredience


Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 25 g
Nudle široké 350 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Olivy nakládané 200 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sardelové řezy 40 g
Sůl 20 g
Tuňák v oleji 150 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek s papričkou, orestujeme, přidáme sardelové řezy, nakládaná rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 10 minut. Tuňáka z konzervy necháme okapat, vidličkou trochu rozmělníme, přimícháme k rajčatům, posypeme bazalkou, přimícháme plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Nudle upravíme na talíře, přelijeme tuňákovou směsí a podáváme.