Rigatoni s okounem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 25 ml
Kapary 30 g
Okoun - filety 450 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Olivy nakládané 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 30 g
Pyré rajčatové 400 g
Sůl 20 g
Těstoviny Rigatoni 350 g
Víno bílé 130 ml
Voda pitná 3500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Rybí filety nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, petrželku posekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, olivy, kapary a osmahneme. Přidáme rajčatové pyré, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přimícháme kousky ryby a dusíme 10 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s kousky ryby, posypeme petrželkou a podáváme.