Rigatoni s okounem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
25 ml |
Kapary |
30 g |
Okoun - filety |
450 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Olivy nakládané |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Pyré rajčatové |
400 g |
Sůl |
20 g |
Těstoviny Rigatoni |
350 g |
Víno bílé |
130 ml |
Voda pitná |
3500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Rybí filety nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, petrželku posekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, olivy, kapary a osmahneme. Přidáme rajčatové pyré, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přimícháme kousky ryby a dusíme 10 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s kousky ryby, posypeme petrželkou a podáváme.