Vaječná sedlina základní
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.
- Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
- Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.