Sterilizované lečo
Ingredience
Cibule |
600 g |
Paprika červená |
2 kg |
Rajčata |
2 kg |
Sádlo syrové |
200 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme ní rajčata. Potom je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jadřinců, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na tenké plátky.
- Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vložíme ji do pánve s rozpálenými 100 g sádla. Cibuli za stálého míchání dusíme 8-10 minut. Do pánve k cibuli přisypeme nakrájená rajčata a papriku. Všechnu zeleninu dusíme dalších 10 minut. Před dokončením dušení do pánve k zelenině vložíme zbylé sádlo a rozpustíme ho.
- Teplou zeleninovou směsi naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme.
- Sklenice naskládáme do hrnce a sterilizujeme je při 80 stupňové teplotě 15 minut. potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.