Sterilizované lečo

Ingredience


Cibule 600 g
Paprika červená 2 kg
Rajčata 2 kg
Sádlo syrové 200 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme ní rajčata. Potom je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jadřinců, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vložíme ji do pánve s rozpálenými 100 g sádla. Cibuli za stálého míchání dusíme 8-10 minut. Do pánve k cibuli přisypeme nakrájená rajčata a papriku. Všechnu zeleninu dusíme dalších 10 minut. Před dokončením dušení do pánve k zelenině vložíme zbylé sádlo a rozpustíme ho.
  3. Teplou zeleninovou směsi naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme.
  4. Sklenice naskládáme do hrnce a sterilizujeme je při 80 stupňové teplotě 15 minut. potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.