Sardinková vejce
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sardinky v oleji |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody. Poté je ihned oloupeme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme a vyjmeme žloutky, které rozmělníme vidličkou. Do žloutků přidáme oloupané sardinky zbavené páteře, máslo, sůl pepř, hořčici a vše utřeme v míse dohladka.
- Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit a podáváme.