Vejce s paštikou

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Mandle 30 g
Máslo čerstvé 100 g
Paštika játrová 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme.
  2. Do misky prolisujeme játrovou paštiku, přidáme máslo, půl lžičky soli, špetku chilli koření a vše metlou utřeme dohladka.
  3. Tuto směs navršíme trubičkou ozdobně na vejce.
  4. Oloupané mandle nasekáme nahrubo a se 0,5 lžičkou soli dorůžova upražíme na suché pánvi. Vejce jimi pak posypeme.