Vejce s paštikou
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paštika játrová |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme.
- Do misky prolisujeme játrovou paštiku, přidáme máslo, půl lžičky soli, špetku chilli koření a vše metlou utřeme dohladka.
- Tuto směs navršíme trubičkou ozdobně na vejce.
- Oloupané mandle nasekáme nahrubo a se 0,5 lžičkou soli dorůžova upražíme na suché pánvi. Vejce jimi pak posypeme.