Kuřecí polévka s pórkem a smetanou

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 150 g
Kerblík 15 g
Kuřecí prsa 400 g
Likér zázvorový 5 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 35 g
Mrkev kořen 120 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový extra panenský 45 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 200 g
Řeřicha 20 g
Sůl 8 g
Vývar slepičí 600 ml
Zakysaná smetana 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na slámu. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme maso, osmahneme ze všech stran, přidáme pórek, mrkev, celer, česnek, cibuli, orestujeme, posypeme moukou, spojíme s tukem, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a vaříme aspoň půl hodiny. Zjemníme smetanou, zakápneme likérem, posypeme posekaným kerblíkem, řeřichou, provaříme a odstavíme.
  2. Polévku rozlijeme do talířů a podáváme.