Patizony ve sladkokyselém nálevu

Ingredience


Bobkový list 3 g
Cukr krupice 160 g
Hřebíček 15 g
Kopr čerstvý 30 g
Nové koření celé 20 g
Ocet kvasný lihový 4 dl
Okurky 2 kg
Patison 4 kg
Pepř černý celý 20 g
Sůl 60 g
Tymián čerstvý 2 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, vsypeme cukr, sůl, tymián. Potom ještě vložíme nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
  2. Okurky spolu s patizony nakrájíme na malé kousky, které naskládáme do připravených skleniček. Na povrch do skleniček položíme kousek kopru. Zalijeme horkým nálevem, víčky uzavřeme, naskládáme je do hrnce na sterilizovaní. Při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 25 minut.
  3. Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnou a uskladníme na studené a tmavé místo.