Teplé salámové košíčky s vejci
Ingredience
Máslo čerstvé |
35 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Salám měkký |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.
- Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
- Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.
- Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.