Teplé salámové košíčky s vejci

Ingredience


Máslo čerstvé 35 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Salám měkký 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.
  2. Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
  3. Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.
  4. Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.