Čalamáda z maďarské kuchyně
Ingredience
Cibule |
500 g |
Deko |
40 g |
Feferony |
4 ks |
Okurky |
2 kg |
Paprika oranžová |
1 kg |
Paprika zelená |
500 g |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Rajčata zelená |
1 kg |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.
- Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
- Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.
- Odložíme je na suché, chladné místo.