Čalamáda z maďarské kuchyně

Ingredience


Cibule 500 g
Deko 40 g
Feferony 4 ks
Okurky 2 kg
Paprika oranžová 1 kg
Paprika zelená 500 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Rajčata zelená 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.
  2. Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
  3. Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.
  4. Odložíme je na suché, chladné místo.