Zapékané chleby s Nivou a vejci

Ingredience


Chléb celozrnný pšenično-žitný 4 krajíc
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 5 polévková lžíce
Sýr Niva (Rokfór) 150 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky celozrnného chleba namažeme po obou stranách máslem.
  2. Nivu nakrájíme na kostičky, vidličkou rozmačkáme a rozmícháme se smetanou.
  3. Směs naneseme na plátky chleba. Do středu plátků položíme žloutky. Chleby rozložíme na plech a zapečeme v rozehřáté troubě, až se sýr začne rozpouštět.
  4. Pokrm posypeme vlašskými ořechy a podáváme.