Zapékané chleby s Nivou a vejci
Ingredience
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
4 krajíc |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
5 polévková lžíce |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky celozrnného chleba namažeme po obou stranách máslem.
- Nivu nakrájíme na kostičky, vidličkou rozmačkáme a rozmícháme se smetanou.
- Směs naneseme na plátky chleba. Do středu plátků položíme žloutky. Chleby rozložíme na plech a zapečeme v rozehřáté troubě, až se sýr začne rozpouštět.
- Pokrm posypeme vlašskými ořechy a podáváme.