Sterilizované houby v tuku
Ingredience
Cibule |
300 g |
Houby čerstvé |
1 kg |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Sádlo syrové |
200 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
- Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za stálého míchání dusíme až do vyvaření veškeré tekutiny. Dusíme přibližně 25-30 minut. Potom do pánve přidáme sádlo, vše osolíme, posypeme kmínem a stálým mícháním sádlo rozpustíme.
- Houby a cibuli spolu se sádlem rozdělíme do připravených skleniček. Zavíčkujeme je, naskládáme do zavařovacího hrnce. Sterilizujeme při 80stupňové teplotě 25 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném místě.