Sterilizované houby v tuku

Ingredience


Cibule 300 g
Houby čerstvé 1 kg
Kmín celý 2 kávová lžička
Sádlo syrové 200 g
Sůl 3 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
  2. Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za stálého míchání dusíme až do vyvaření veškeré tekutiny. Dusíme přibližně 25-30 minut. Potom do pánve přidáme sádlo, vše osolíme, posypeme kmínem a stálým mícháním sádlo rozpustíme.
  3. Houby a cibuli spolu se sádlem rozdělíme do připravených skleniček. Zavíčkujeme je, naskládáme do zavařovacího hrnce. Sterilizujeme při 80stupňové teplotě 25 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném místě.