Grilované čekanky s octem balsamico
Ingredience
Balsamico ocet |
30 ml |
Čekanka |
600 g |
Olej olivový |
50 ml |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekankové hlávky dobře propláchneme a necháme řádně okapat. Hlávky rozpůlíme, posypeme solí, pepřem a rovnoměrně zakapeme olivovým olejem. Rošt potřeme rostlinným olejem.
- Před grilováním čekanku namočíme do oleje, necháme okapat a grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování čekanku obracíme a potíráme olejem. Čekanku podáváme pokapanou octem balsamico.